MetX

StaycationBXL: Dans van de Quetzal - 11/08/2020

StaycationBXL: Dans van de Quetzal

De mythische reuzenslang Quetzalcóatl kronkelde deze zomer door Brussel. Met workshops rond o.a. percussie, stem, kostuums en maskers ism CC Brass en Park Poétik + parades langs Vorst & Sint-Gillis, het Wolvendaelpark en Camping Josée.

 

Het handgemaakt geraamte van de mythische Azteekse reuzenslang Quetzalcóatl geeft kleur aan volkswijken en straatfeesten. Het sleept zowel de toeschouwers als zij die de slang dragen en begeleiden mee in een rituele en familiale dans. Ter gelegenheid van Park Poétik streek de Dans van de Quetzalcóatl in augustus neer in Vorst en Sint-Gillis.

 

Vanaf maandag 17/08 organiseerde CC Brass ism MetX & Park Poétik een week lang ateliers rond percussie, stem, kostuums, maskers en paraderen voor kinderen van 8-12 jaar. Op donderdag en vrijdag konden de ouders ook aansluiten voor een workshop ‘dans met de slang’. Meer info via CC Brass.

 

De workshops werden afgesloten op zaterdag 22/08 met een mini-parade door Vorst en Sint-Gillis in het kader van Park Poétik. Nadien trok het spektakel naar het Wolvendaelpark in Ukkel (29/08) en Camping Josée in Sint-Joost-ten-Node (30/08).

 

Met de steun van de VGC in het kader van StaycationBXL

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief