MetX

Zinneke Parade – Loops - 06/01/2020

Zinneke Parade – Loops

De Zinneke Parade bestaat 20 jaar! Voor deze feesteditie vormen Fanfakids, ontstaan tijdens de 1ste parade in 2000, samen met Sysmitos, Ledebirds, Urban Center Brussel, Elastik vzw, WijkAntenne de Quartier (WAQ) en Maison de Quartier 6 Heyvaert (MQ6) de Zinnode “Loops”.

 

Zinneke inspireert de deelnemers dit jaar met het thema “Wolven”. Veronica Campos en de Fanfakids maken deel uit van een Zinnode genaamd Loops. Loops zijn muzikale lussen, herhalingen van ritmische of gedanste frasen. Het zijn ook de cycli die overal in de natuur aanwezig zijn of in de repetitieve handelingen van machines. Het belangrijkste is te weten welke lussen je wilt herhalen, en welke cycli je wilt doorbreken?

 

Hieronder vind je de agenda van ateliers e.a. activiteiten. Je kan het verloop ook volgen via de Facebookpagina “Loops”.

 

▪️Januari Start individuele repetities Fanfakids, Ledebirds, Urban Center Brussel & Sysmito

▪️ 02/02 Gezamenlijke repetitie voor Karnaval Ledeberg (Gent)

▪️ 16/02 Gezamenlijke repetitie voor Karnaval Ledeberg (@ MetX, Brussel)

▪️ 20/02 Presentatiemoment Zinnodes

▪️ 07/03 Gezamenlijk optreden op Karnaval Ledeberg (Gent)

▪️ 6-10/4 Repetities tijdens stage Fanfakids (@ Vormingscentrum Destelheide)

▪️ 19/04 Gezamenlijke repetitie (@ MetX, Brussel)

▪️ 26/04 Gezamenlijke repetitie (@ MetX, Brussel)

▪️ 01/05 Generale repetitie

▪️ 02/05 Soumonce (@ Marollen, Brussel)

▪️ 15/05 Joyeuse Entrée

▪️ 16/05 Zinneke Parade (@ Brussel centrum)

 

Net als elke Zinnode, bundelt ook Loops verschillende vaardigheden: Fanfakids, Sysmitos en Ledebirds vertrekken vanuit klank, Urban Center Brussel vanuit beweging en Elastik vanuit metaalbewerking en ontwerp. De buurthuizen uit de Heyvaertwijk organiseren ontmoetingsmomenten waar jongeren met elkaar en de verschillende disciplines kunnen kennismaken. In de aanloop naar de parade werpen alle deelnemers stap voor stap hun eigen (schapen)vellen af en smelten samen tot één grote meute.

 

Artistiek team
Veronica Campos, Lennert Vandenbroeck, Guillaume Codutti, Greg Delannay, Emiliano Della Giovanna, Nele Vanheel & Brigitt Van de Wouwer.

 

Praktische vragen ivm deze Zinnode of meer info over de Zinneke Parade? Contacteer Camille Pier.

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief