MetX

Artiesten

Greg Lox

Biografie

Greg Lox is een veelzijdig artiest uit de Brusselse hiphopscène. Hij is het best gekend als danser, slammer en oprichter van Urban Center Brussel, een platform waar jongeren kennis kunnen maken met de verschillende hiphopdisciplines. Bij MetX werkt hij mee aan het nieuw ensemble Bakanaï.

 

Greg is opgegroeid met hiphop en breakdance. Zijn vader was manager van de bekende Brusselse hiphopband Benny B. en leraar breakdance. Via films als Flashdance, Breakstreet ’84 of Beatstreet en het Franse cultprogramma H.I.P. H.O.P. van rapper en TV-presentator Sydney Duteil, kreeg Greg de smaak van de rap echt te pakken. Hij sloeg zelf aan het dansen en kreeg stap voor stap skills zoals bboying, popping en locking onder de knie.

 

Vanaf midden jaren ‘90 ging hij aan de slag bij een aantal dansgroepen: Magic Force met Spônky & Fello (1995-1997), Article XV (2001-2003), Full Effects (2001-2007), Magnificent 4 (2005-2007) en Plume & Poil (2009-2014).

 

In 2016 richt hij Urban Center Brussel op om zijn kennis en netwerk rond urban culture te delen met jongeren in Brussel. Meisjes en jongens tussen 6-18 jaar kunnen er via workshops kennis maken met disciplines zoals breakdance, free running/parkour e.a. street sports.

 

Vanaf 2019 wordt Urban Center Brussel geïntegreerd in de werking van MetX en sluit Greg aan bij de andere artiesten van het huis. Samen met Laurent Blondiau en Bodé Owa neemt hij de artistieke coördinatie op van Bakanaï, een nieuw multidisciplinair ensemble met dansers, blazers en percussie.

 

Interview Greg Lox op BRUZZ

Projecten

Nieuws

Agenda

Inschrijven op onze nieuwsbrief