MetX

Eerste editie Urbanistics brengt jong en oud samen rond hip-hop - 24/05/2022

Eerste editie Urbanistics brengt jong en oud samen rond hip-hop

Op 2 juli kan jong en oud de rijkdom van hip-hop en urban disciplines ontdekken tijdens dit nieuwe gratis festival. Met overdag demo’s, workshops en battles voor kinderen en hun ouders, gevolgd door een avondprogramma met concerten en talent contests voor tieners en volwassenen.

 

In een jonge en diverse stad als Brussel is hip-hop met voorsprong het meest populaire muziekgenre bij kinderen en tieners. Deze urban culture is echter meer dan enkel rhymes & lyrics. Via het nieuwe festival Urbanistics wil Urban Center Brussel mensen van alle leeftijden samenbrengen rond de universele waarden van hip-hop: creativiteit, zelfexpressie en grootstedelijke diversiteit.

 

 

Op zaterdag 2 juli kan jong en oud er kennismaken met een brede waaier aan verschillende urban disciplines: graffiti, skateboard, beatbox, freerunning, tricking, percussie, stuntsteppen, streetbasket 3×3. ‘s Avonds vinden er ook concerten en een Urbanistics talentenjacht plaats. Het festival gaat door op de Nieuwlandsite in samenwerking met partners als Fanfakids, MetX en Circus Zonder Handen en met steun van Stad Brussel, VGC Sport en Sport Vlaanderen.

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief