MetX

Projecten

Fanfakids

De Fanfakids zijn een bonte groep jongeren (7-17 jaar) die hun jeugdig enthousiasme omzetten in aanstekelijke ritmes. Ze spelen een grootstedelijke muziekmix waarmee ze in Laag-Molenbeek, de Marollen en andere Brusselse volkswijken zijn opgegroeid.

Diezelfde vibes laten ze dan ook met de grootste vanzelfsprekendheid op een nietsvermoedend publiek los. Niks pose, niks fake, eerlijk en energiek, recht in uw face! Er wordt gebeukt, gehakt en getimmerd op basdrums en zelfgemaakte PVC-drums.

Ontstaan tijdens de 1ste Zinneke Parade in 2000, vierden de Fanfakids onlangs hun 20-jarig bestaan. Het palmares in binnen- en buitenland oogt na al die jaren behoorlijk indrukwekkend. Zo zijn ze kind aan huis op verschillende festivals en staan ze borg voor een goede ‘feestvibe’ op elk podium of straatfeest.

Door de jaren heen hebben de Fanfakids ook een nauwe band opgebouwd met verschillende drum- en dansgroepen uit Afrika (Guinee, Ghana) en Europa (Praag, Rotterdam, Urban Center Brussel). Ze nemen geregeld deel aan uitwisselingsprogramma’s om zich muzikaal en artistiek te vervolmaken. Hun glimlach en energie werkt telkens ontwapenend, noem hen gerust internationale ambassadeurs van de Brusselse ketjes!

Artistieke coördinatie
Veronica Campos

Coaching
Bart Nagels & Jalel Vangoethem

Info & booking
Koen Stynen – koen@metx.be

Fanfakids is opgericht door MetX en D’Broej (WMKJ Centrum West). Ondertussen zijn ook andere partners betrokken bij de organisatie van repetities en instroom van jongeren. Meer info op fanfakids.be

Meedoen?
Repetities vinden plaats op volgende dagen en locaties:

MAANDAG
16u30 – 18u30 @ IBO De Verliefde Wolk – Molenbeek
(beginners + gevorderden)
17u – 18u30 @ Urban Center Brussel – Marollen
(beginners)

DINSDAG
16u30-17u45 @ IBO De Verliefde Wolk – Molenbeek
(beginners)

WOENSDAG
15u-18u @ MetX – Marollen
(gevorderden)

DONDERDAG
16u @ Maison de Jeunes 88 – Marollen
(beginners)


Wil je graag ‘ns langskomen tijdens een repetitie?

Contacteer Bart Nagels via fanfakids@metx.be

Share this:

Artiesten

Releases

Nieuws

Agenda

Inschrijven op onze nieuwsbrief