MetX

Projecten

Fanfakids

De Fanfakids zijn een bonte groep kinderen (6-18 jaar) die hun jeugdig enthousiasme omzetten in aanstekelijke ritmes. Ze brengen een grootstedelijke mix van muziek en dans en laten hun vibes met de grootste vanzelfsprekendheid op jou los!

Ontstaan uit de allereerste Zinneke Parade in 2000, is de groep ondertussen gekend tot ver buiten de landsgrenzen. De Fanfakids zijn in 20 jaar tijd uitgegroeid tot een volwaardig stedelijk opleidingsproject dat naadloos overloopt in een artistieke productie.

Samen met Urban Center Brussel, scholen, jeugdhuizen e.a. partners bouwen de Fanfakids hun werking continu uit: een divers aanbod van percussie en breakdance workshops, een bredere instroom van kinderen en verschillende generaties die elkaar opleiden. MetX staat in voor productie, spreiding en artistieke omkadering.

Door de jaren heen hebben ze ook een nauwe band opgebouwd met verschillende drum- en dansgroepen uit Afrika (Guinee, Ghana) en Europa (Praag, Rotterdam, Bologna e.a. via Erasmus+), waarmee ze geregeld deelnemen aan uitwisselingsprogramma’s. Hun glimlach en energie werkt telkens ontwapenend, noem hen gerust internationale ambassadeurs van de Brusselse ketjes!

Fanfakids is een project van MetX ism Urban Center Brussel. Oorspronkelijk opgericht ism D’Broej (WMKJ Centrum West), zijn ondertussen een meervoud aan scholen, jeugdhuizen ea partners betrokken bij de organisatie van repetities en instroom van jongeren. Meer info op fanfakids.be

Coaching
Bart Nagels, Jalel Vangoethem & Greg Lox

Info & booking

booking@metx.be

 

Meedoen?
Inschrijven kan op volgende lessenreeksen voor 2023-2024:

MAANDAG
16:15 – 18:30 @ Urban Center Brussel – Brussel

DINSDAG
17:00 – 18:00u @ GC De Platoo – Koekelberg

 

VRIJDAG
16:15 – 17:45u @ WAQ – Molenbeek

Daarnaast vinden er ook ateliers plaats in de Gemeentelijke Basisscholen (GBS) Ket & Co, Vierwinden en Windroos in Molenbeek en Helmet in Schaarbeek.

Voor meer info en inschrijvingen contacteer Bart Nagels via fanfakids@metx.be

Dit delen:

Agenda

Releases

Nieuws

Luister

Inschrijven op onze nieuwsbrief