MetX

Remork & Karkaba met Koninklijke Harmonie Gullegem - 17/04/2019

Remork & Karkaba met Koninklijke Harmonie Gullegem

Ooit al een harmonisch orkest gnawa-jazz horen spelen? Op 19 mei gaven de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Gullegem en onze gnawa-fanfare Remork & Karkaba een gezamenlijk optreden tijdens het gratis wereldmuziekfestival Kokopelli. Een ongeziene uitwisseling tussen springlevende muzikale tradities uit België en Marokko!

Liefhebbers van wereldmuziek kunnen in Gullegem terecht voor het gratis festival Kokopelli. De artistiek coördinatoren van Remork & Karkaba, Luc Mishalle, Mohamed Saïd Akasri en Driss Filali, deelden speciaal voor de editie van 2019 hun gnawa-jazz repertoire met de plaatselijke Harmonie Sint-Cecilia. De orkestmuzikanten studeerden samen met de blazers en gnawa’s enkele nummers in, met een concert op de mainstage van Kokopelli als klap op de vuurpijl!

 Repertoire Remork & Karkaba goes global

Begin 2019 vormden Luc Mishalle en enkele gnawa’s ook al een gelegenheidsensemble met fanfaremuzikanten uit Schotland. Samen met de Edinburghse streetband Oi Musica, speelden ze enkele nummers van Remork & Karkaba tijdens het jazzfestival Thrill.


Een vertrouwd recept bij MetX. Onze muziekmakers laten graag hun grootstedelijke artistieke bagage clashen en samensmelten met die van lokale muzikanten en repertoires. Een traditie die hopelijk nog tot veel andere samenwerkingen en nieuwe interpretaties kan leiden!

Interesse om samen met ons een muzikaal project op maat te ontwikkelen?

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief