MetX

Projecten

AGO Gnawa

Met AGO Gnawa geeft MetX muziekmaker en oprichter Luc Mishalle zijn passie voor traditionele muziek uit Noord en West-Afrika een nieuwe wending. Hij omringt zich hiervoor met enkele muzikanten waar hij door de jaren heen een bijzonder hechte band mee heeft opgebouwd. Samen stellen ze à-la carte projecten voor rond gnawa-muziek en aanverwante genres.

Mishalles compromisloze sax vormt al enkele jaren een onbevangen tandem met de spirituele zang en ritmes van Mâalem Driss Filali. Als één van de toonaangevende gnawa-muzikanten in België, stuwt Filali deze traditionele zang, dans en muziek-cultuur ook mee nieuwe richtingen uit. Denk maar aan MetX groepen als Marockin’ Brass en Karkaba of het album JOLA ism Muziekpublique.

 

In overleg met de organisator werken Mishalle en Filali voor ieder optreden een originele bezetting en dito klank uit, door één of meerdere MetX-muziekmaker(s) of special guests uit te nodigen.

Zo namen ze een videoclip op en speelden ze met T.B.Wèh en BLAST @ Darna Winter Event in de AB. En verkennen ze graag allerlei onontgonnen (poly)ritmische en melodische horizonten met de Beninse drummer Ejaspapa Gnonlonfoun en trompettist Ericamour Yovogan.

Line up
Luc Mishalle: tenor- en sopraansaxofoon
Driss Filali: zang, krakeb, sentir
Ejaspapa Gnonlonfoun: drums

Dit delen:

Artiesten

Agenda

Nieuws

Inschrijven op onze nieuwsbrief