MetX

Hoofdstedelijke Kunstacademie en MetX werken samen - 29/06/2021

Hoofdstedelijke Kunstacademie en MetX werken samen

Vanaf het schooljaar 2021-2022 bundelen de Hoofdstedelijke Kunstacademie en MetX hun krachten. Leerlingen blaasinstrument van de academie kunnen hun les ensemble/combo volgen bij MetX groepen Bakanaï en Remork & Karkaba. Muzikanten uit deze groepen kunnen op hun beurt op de academie terecht voor extra instrumentlessen.

 

Extra praktijkervaring en speelplezier in een semi-professionele context. Hiervoor kunnen leerlingen blaasinstrument aan de Hoofdstedelijke Kunstacademie vanaf volgend jaar deelnemen aan repetities -en eventueel ook optredens- met de groepen van MetX.

 

Dit aanbod geldt voor leerlingen dwarsfluit (ook piccolo, altfluit en basfluit), saxofoon (van sopraan tot bariton), kopers (trompet, euphonium, cornet, trombone, hoorn) en klarinet (ook kleine klarinet en basklarinet) uit zowel de opties klassiek als jazz-pop-rock.

 

Zij kunnen kiezen uit volgende groepen voor hun les ensemble/combo:

 

Remork & Karkaba – gnawa fanfare

 

Een unieke fanfare met blazerssectie en Marokkaanse gnawa-percussie. Steekt in een mum van tijd (straat)feestjes in gang. Sleept jong en oud moeiteloos mee met stevige brass riffs genereus uitgestrooid op gnawa-percussie en dans. Repetities op woe van 20-22u onder leiding van Luc Mishalle (blazers), Mohamed Saïd Akasri en Driss Filali (gnawa percussie, zang & dans).

Lees meer over Remork & Karkaba

 

Bakanaï – muzikale rubiks kube

 

Een multidisciplinair ensemble met blazers, percussionisten en dansers. Niet zomaar een fanfare, maar een lab waar je als artiest kan experimenteren en bijleren. Repetities op di van 20-22u onder leiding van Laurent Blondiau (blazers) en Bodé Owa (percussie, dans).

Lees meer over Bakanaï

 

Muzikanten uit de MetX groepen kunnen op hun beurt op de academie terecht voor extra instrumentlessen. Aanbod mogelijk voor:

Dwarsfluit

Klarinet

Kopers

Saxofoon

 

Lees meer over het aanbod op www.hoofdstedelijkeacademie.be

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief