MetX

MetX playlists & mixtapes - 06/05/2020

MetX playlists & mixtapes

Buitenaards leven, de Bermuda-driehoek of het oergeluid van MetX… Volgens de wetenschap moeten ze bestaan, ook al ontbreken harde bewijzen. Wij doen alvast een poging wat onze sound betreft: ontdek de on-confidentiële MetX MiXtape en playlists met muzikale invloeden van onze artiesten.

 

MetX MiXtape
Seb Bassleer van Rebel Up selecteerde een vijftiental memorabele MetX nummers en zwierde ze in een sticky mix van meer dan 60 minuten. 100% Marockin’ Brass meets Mâäk feat. VelotroniX met een flinke scheut Fanfakids, verse snippers Remork & Karkaba en AGO! Benin Brass van ‘t vat. Santé!

 

 

Beluister op SoundCloud:

 

 

Playlists van onze muziekmakers
Benieuwd naar de muzikale invloeden van de mensen achter BRUiTAL, Mâäk of Marockin’ Brass? Neem een kijkje in hun oren via deze handige Spotify playlists:

 

Laurent Blondiau

 

Vital Schraenen


 

Israel Alonso

 

Veronica Campos

 

Greg Lox

 

Jo Zanders

 

Luc Mishalle

 

  • ▪️ Gato Barbieri – India: “Ik begin m’n lijst met dit nummer uit de plaat Latin America Chapter One (1973) omwille van de toonkleur van de sax, de brug die het slaat tussen jazz en traditionele muziek en het bijeenbrengen van gestemde (sax, gitaar) met ongestemde instrumenten.”
  • ▪️ Mustapha Tettey Addy ‎- Gigbo Waka: “Toen ik in Engeland aan de slag was bij de theatergroep ‘Welfare State’, werkte ik een tijd intensief met een zekere Danny uit Ghana. Hij gaf workshops traditionele muziek. Daarmee begon ik voor het eerst de binair – ternair combinatie te doorgronden. Het was de trigger om levenslang met ritmiek bezig te zijn, en met allerlei vreemde traditionele muziekstijlen.”
  • ▪️ The Peter Brötzmann Octet – Machine Gun: “Dit hoorde ik live op een van de eerste Middelheim Jazz festivals. Ik speelde nog maar een paar jaar saxofoon, maar wat ik daar hoorde blies mij echt van mijn sokken. Zeer aanwezig ook: Fred Van Hove op piano, waarmee ik later veel gespeeld heb op WIM- festivals (Werkgroep Improviserende Musici). Improvisatie is daarmee een deel van mijn DNA geworden.”
  • ▪️ Albert Ayler – New Generation: “Ayler zit ook in de free scene, maar hier maakt hij een ‘populaire’ plaat, met zang, bluesschema’s etc. Zijn saxofoongeluid blijft op elke plaat onverminderd uniek. Een vreemde mengeling van religieuze hymnes, vrije improvisatie en lichter werk, zoals hier in New Generation.”
  • ▪️ Gill Scott-Heron – The Revolution Will Not Be Televised: “Mogen we Scott-Heron de oervader van de geëngageerde rap noemen? En dit dan de eerste spoken word hit?”
  • ▪️ Trevor Watts & Moiré Music Drum Orchestra – Brekete Takai: “In dit nummer speelt Watts sopraansax in circular breathing, waarbij de sax veeleer als een etnisch instrument klinkt. Probeer ik soms ook te benaderen in mijn solo’s.”

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief