MetX

Kinderen en tieners vieren nieuwe Cosmogolem - 10/05/2021

Kinderen en tieners vieren nieuwe Cosmogolem

De Brusselse Cosmogolem is klaar voor een corona-proof feestje! Van 13 tot 16 mei vieren we samen met tal van kinderen en artiesten de inhuldiging van dit nieuwe kunstwerk voor kinderrechten. Maak je klaar voor een 4-daagse ‘Celebration Wave’ met start in Genk, tussenstops in Diest en Leuven en apotheose op het Dapperheidsplein in Anderlecht!

In de 4 steden bereiden honderden kinderen, tieners en artiesten deze celebration wave voor via het thema DREAM NOTRE STAD. Met tekeningen, teksten, video, muziek en dans geven ze creatief vorm aan hun wensen en dromen: “Wat zijn mijn diepste gevoelens en wensen voor de toekomst? Hoe dromen we de stad wanneer we terug mogen samenkomen? En hoe transporteren we leven?”.

Van 13 tot 16 mei worden al deze creatieve uitingen toevertrouwd aan de Cosmogolem. Tijdens live happenings, telkens in open lucht en met groepen van 50 max., kunnen kinderen en tieners hun inspiratie over de toekomst delen met het brede publiek. Het geheel wordt muzikaal versterkt via performances van de Fanfakids, Urban Center Brussel en Fabotastix. Dit dream-notre-stad-team wordt telkens aangevuld met lokale artiesten, zoals de U2S Dance Academy en DROM + Barabanda in Diest, slam poets Adja Fassa en Khalda El Jack in Leuven, of AnderBrass en Remork & Karkaba in Brussel.

Hieronder vind je alle links en info ivm de events in de 4 steden. Kan je er niet live bij zijn? Alle events zullen ook te volgen zijn via IG, TikTok en Facebook #dreamnotrestad #cosmogolemconnekt

 

13/05 Dag van de Cosmogolem (Genk)
Op donderdag 13 mei 2021 viert LABIOMISTA de kracht van kinderen en jongeren met ‘Dag van de Cosmogolem’. Centraal staat dan de Cosmogolem, het kunstwerk waarmee Koen Vanmechelen wereldwijd lokale gemeenschappen de hand reikt in hun streven naar betere kinderrechten. Het hoofdthema van deze editie is een open vraag: ‘Hoe transporteren we leven?’.
Inschrijvingen

14/05 Cosmogolem Connekt (Diest)
In Diest vullen kinderen en jongeren het hart van de Cosmogolem met kunstwerken, muziek, dans of theater. Zo delen zij hun inspiratie over de stad van morgen. Bij het live event zullen 3 keer 50 deelnemers aanwezig zijn van meerdere Diestse scholen.

15/05 Uncut x Cosmogolem Connekt (Leuven)
De Cosmogolem strijkt neer op het OPEK-plein in Leuven. Op 15 mei zet Uncut er een podium en doen we een live editie buiten. De line-up en open mic voor beperkt publiek worden volledig uitgezonden via Live Stream. Ook in de aanloop posten we graag je werk op de sociale media van Uncut en in de TRILL-booth aan OPEK.

16/05 Feestelijke Inhuldiging Cosmogolem (Brussel)
Samen met Brusselse kinderen en kunstenaar Koen Vanmechelen maken we de nieuwe Cosmogolem wakker tijdens een live event voor 3x 50 personen! Op de grooves en moves van o.a. Fanfakids, Urban Center Brussel en Remork & Karkaba opent de nieuwe Cosmogolem zijn hart… en worden alle kunstwerkjes onder begeleiding van een bonte parade naar een geheime plaats gebracht!
Inschrijvingen

Cosmogolem Connekt is een initiatief van MetX, B-Classic en Studio Koen Vanmechelen. I.s.m. tal van partners in Genk, Diest, Leuven en Brussel en met de steun van de Vlaamse Overheid – Culturele Activiteitenpremie en het Kabinet van Benjamin Dalle, minister voor Brussel, Jeugd & Media.

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief