MetX

Fêtes de la Musique in de Marollen en Molenbeek - 22/06/2021

In het weekend van 19-20 juni vierden we EINDELIJK terug buiten feest! Onze groepen en artiesten zetten straten en pleinen als vanouds weer op hun kop tijdens Fête de la Musique. Met Remork & Karkaba en Fanfakids in Molenbeek, balkonconcerten in de Marollen en een spetterende fanfare fiesta aan het Sk8tepark Ursulines!

 

Het einde van de langste winterslaap ooit, dat mocht serieus gevierd worden! We deden het weekend van de zomerwende dan ook mee aan een hele reeks feestelijkheden en symbolische acties. Van Molenbeek en de Marollen, tot in Gent en Charleroi: onze klanken en kleuren gaven het startschot van een hopelijk heerlijk lange zomer!

 

Fanfakids + Remork & Karkaba @ Molenbeek 19/06

Zaterdagmiddag openden de Fanfakids de feestelijkheden aan de MolenWestSquare, een nieuw pleintje naast metrohalte Weststation. Ze deden dit samen met hun maatjes van Urban Center Brussel en vormen zo een gloednieuwe combo dans-percussie ontstaan uit het project Cosmogolem Connekt.

 

 

‘s Avonds vonden we Remork & Karkaba terug in het Bonneviepark. Hun tweede passage op korte tijd in hartje Molenbeek, na de deelname aan het Musikaa-project van Klarafestival. Op zondag 20/06 trok onze gnawa-fanfare ook nog naar Diest om La Musique te blijven fêteren op het lokale festival Mini Mercado.

 

 

Fête de la Musique dans les Marolles: 19/06 Concerts aux balcons

Na een mini-editie met onze MetX Moving Combo’s in 2020, organiseerden we dit jaar opnieuw een echt Fête de la Musique in de Marollen ism CC Bruegel. Coronaproof en volgens de geldende regels uiteraard!

 

Zo kon je op zaterdagnamiddag kiezen uit maar liefst 15 verschillende balkonconcerten. Met o.a. Brazilaanse choro, een Mexignawaanse cocktail van Israel Alonso en Driss Filali, Hongaars-Jiddishe zang en Tuur Florizoone plus Angelo Mustapha. Het parcours werd ingehuldigd door les Mignonnettes van de Bruegel-Marollenwijk en aangekleed met installaties ontworpen door les Mercredis Artistiques.

 

Lees meer over de Concerts aux Balcons op 19/06

 

Aan het Cultureel Centrum in de Vossenstraat vond tegelijkertijd een symbolische actie plaats van het project “We Won’t Rest”. Zij nodigen artiesten en cultuurwerkers uit om hun verhaal te vertellen aan de hand van een uniek portret en een kort interview. Hoe heeft deze crisis hun creatieve activiteiten beïnvloed? Wat hield hen op de been en wat brengt de toekomst? Ontdek al deze sterke getuigenissen via www.wewontrest.be

 

Fête de la Musique dans les Marolles: 20/06 Fiesta de fanfares

 

 

Op zondag 20 juni bliezen we tijdens een MetX big bang vriend en vijand omver. Letterlijk en figuurlijk, met zomaar even 4 blaasorkesten uit la Flandre, the dirty south of Belgium en Broekzele. Vanaf 14u kwam je Urbanda uit Charleroi, de Ledebirds uit Gent plus Babelouze en Bakanaï uit Brussel tegen op verschillende pleintjes doorheen de wijk. Rond 15u30 smolten ze hun koper, tin en andere metalen samen tot een very big bang band voor een apotheose aan het Sk8tepark Les Ursulines. Aangespoord door Mâäkistas Michel Massot en Laurent Blondiau, speelden ze er enkele nummers uit het repertoire van Babelouze en Bakanaï.

 

Lees meer over de Fiesta de Fanfares op 20/06

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief