MetX

Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi RELEASE: Still to Come - 23/11/2022

Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi RELEASE: Still to Come

Beschikbaar op alle online platforms: Still to Come, de eerste single uit het debuutalbum van de Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi. Laïla Amezian, Laurent Blondiau en de andere groepsleden voeren je met een oerknal mee naar het rijke muzikale universum van de shikhats en ghanayats. Het volledige album komt uit in maart 2023 via Zephyrus Records en gaat gepaard met een release tour in België en Nederland.

 

 

Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi is een bont en uitbundig extra large ensemble onder leiding van Laïla Amezian. Met dit ensemble brengt Laïla hulde aan de shikhats en ghanayats, zangeressen die in het 19de eeuwse Marokko via populaire ‘chaabi’ liederen streden voor vrijheid van meningsuiting. 

 

Om fragmenten uit deze traditionele repertoires te herinterpreteren, doet zij beroep op Laurent Blondiau en 16 andere topmusici, waaronder jazzsaxofonist Toine Thys, tubaspeler Michel Massot, trompettiste Pauline Leblond, de jonge tromboniste Nabou Claerhout en enkele zangeressen-percussionisten van de Sultanats B’net Chaabi. Samen brengen ze een opwindende mix van jazz, urban etno en traditionele Marokkaanse liederen.

 

 

Voor deze eerste single ‘Still to Come’ laten Laïla en Laurent zich inspireren door een traditioneel Marokkaans lied over de verschillende facetten van het menselijk bestaan. We kunnen allemaal rekenen op onze portie geluk en ellende in het leven, zonder te weten wat morgen brengt. Gelukkig kunnen we altijd kracht putten uit ons innerlijke zelf, vrienden en familie of de dynamiek van een groep gelijkgezinden. Een beklijvend nummer dat je met een oerknal meevoert naar het rijke muzikale universum van de shikhats en ghanayats…

 

Do you love this song, but think the best is still to come? Het volledige album komt uit in maart 2023 via Zephyrus Records en gaat gepaard met een release tour in België en Nederland. Verwacht je aan vurige melodieën, betoverende zang, verbluffende koperblazers en een explosieve chaabi groove.

 

CONCERT DATA
03.12 DE SINGEL – Antwerpen (PRE-RELEASE)
03.03 Senghor – Etterbeek
04.03 CC Zwaneberg – Heist-op-den-Berg
08.03 30CC – Leuven
11.03 CC Sint-Niklaas
18.03 De Factorij – Zaventem
02.04 ICAF Festival – Rotterdam (HOL)

 

Volg de Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi op Facebook & Instagram

Projecten

Artiesten

Releases

Inschrijven op onze nieuwsbrief