MetX

Tsoukina verlaat MetX - 21/10/2020

Tsoukina verlaat MetX

Het project van Imane Guemssy gaat op eigen benen staan. Via een carte blanche van MetX verzamelde zij in 2019 een volledig vrouwelijke gnawa-formatie rond zich. Samen begonnen ze een eigentijds repertoire uit te werken. Na de opstart bij MetX zal Imane de groep nu op zelfstandige basis runnen.

 

Tsoukina is het geesteskind van de jonge muzikante Imane Guemssy. Op uitnodiging van MetX verzamelde Guemssy enkele andere muzikantes rond zich om de eerste vrouwelijke gnawa-formatie buiten Marokko te vormen.

 

Tijdens repetities bij MetX begonnen ze hun eigen repertoire uit te werken. Authentieke arrangementen van traditionele liederen, aangepast aan de hogere vrouwelijke stemmen en aangevuld met de guembri en de krakebs. Parallel met de repetities, kon de groep ook podium presence kweken tijdens enkele try-outs.

 

Na een vruchtbare samenwerking in het kader van de MetX Carte Blanche 2019-2020, achten Guemssy en het Brusselse productiehuis de tijd rijp om de groep op zelfstandige basis te runnen.

 

Voor verdere info ivm Tsoukina: imaneguemssy@gmail.com

Voor meer info ivm de MetX Carte Blanche: sara@metx.be

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief