MetX

Nieuwe gnawa-workshops Karkaba - 18/08/2021

Nieuwe gnawa-workshops Karkaba

Dit najaar kan je in Brussel en daarbuiten kennismaken met deze Marokkaanse muziek- en danstraditie. Mâalem Driss Filali en Mohamed Saïd Akasri geven workshops in o.a. de Marollen, Zaventem en Waregem. En via de Muziekpublique Academy kan je deelnemen aan een reeks beginnerslessen met ons opleidingstraject Karkaba.

Karkaba
 is een opleiding voor Brusselaars van alle leeftijden en afkomst met een passie voor de gnawa-cultuur. De groep promoot deze traditionele muziek, dans en zang afkomstig uit Marokko, maar ook de uitwisseling en fusie hiervan met andere muziekstijlen. Mede dankzij die samenwerkingen werd het project door Vlaanderen erkend als Best Practice rond het vrijwaren van immaterieel erfgoed.

 


Vanaf het schooljaar 2021-2022 wordt de opleiding van Karkaba deels geïntegreerd in het aanbod van de Muziekpublique Academy. Lessen vinden het hele schooljaar plaats op woensdagavond van 18u30 tot 21u (behalve tijdens de schoolvakanties). De nieuwe reeks start op 22 september met een proefles in het kader van de Opendeurdag Brede School Nieuwland.

Meer info en inschrijvingen op muziekpublique.be

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief