MetX

Urbanistics Festival Report 2023 - 15/05/2023

Urbanistics Festival Report 2023

Op zaterdag 13 mei vond op Campus Nieuwland een nieuwe editie plaats van Urbanistics. Tijdens dit gratis festival kon jong en oud een hele dag kennismaken met een brede waaier aan urban disciplines. Op het programma: workshops, breakdance & MC battles, optredens van de Fanfakids, een street market en much more!

 

 

Na een try-out editie in 2022 wou Urban Center Brussel opnieuw mensen van alle leeftijden een hele dag samenbrengen rond de universele waarden van hip-hop: creativiteit, zelfexpressie en grootstedelijke diversiteit. Samen met MetX sloegen ze de handen in elkaar met een resem partners uit Vlaanderen en Brussel voor een rijk gevuld programma.

 

Zo was er een heuse battle zone met breakdance & MC battles, die de Brusselse preselecties vormden van zowel regionale (Legacy League – Breaking Vlaanderen) als nationale competities (MC Battles – End of the Weak). In de street zone vond je dan weer demo’s Turntablism ism Bruxelles Cuts, graffiti door CNN en een urban market. En uiteraard demonstreerden ook de Fanfakids hun percussie- en breakdance skills op de hele festival-site.

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief