MetX

ESINAM presents: ReBirth of Hope @ Concertgebouw Brugge 23 juni - 22/04/2024

ESINAM presents: ReBirth of Hope @ Concertgebouw Brugge 23 juni

In 2024 geven MetX en Concertgebouw Brugge ESINAM carte blanche voor een gloednieuwe creatie rond het thema geboorte. Geïnspireerd door haar West-Afrikaanse roots gaat ze samen met Tutu Puoane, Wassa Kouyaté, Louise van den Heuvel en Sarah Van Impe aan de slag met zowel muziek, zang als poëzie.

 

Naast een start of nieuw hoofdstuk in het leven, staat geboorte voor ESINAM ook in het teken van transformatie: een belangrijk overgangspunt tussen verleden en toekomst. Als onbetwist feestelijk moment verenigt het mensen en nodigt het uit om deel te nemen aan rituelen die we soms neigen te vergeten.

 

Net als rouw, is de geboorte van nieuwe hoop voor ESINAM verbonden met de cyclus van het leven. Voor ReBirth of Hope stelt ze zich open voor haar meest innerlijke emoties en poëzie, waarbij ze vanuit haar Ghanese wortels aan een diepgravende artistieke maar ook menselijke expeditie begint.

 

 

Puttend uit onontgonnen inspiratie en andere bronnen van mysterie, breidt ze enerzijds haar alom geprezen muzikale vocabulaire uit met pure en persoonlijke poëzie. Anderzijds bouwt ze voort op de verschillende artistieke identiteiten en achtergronden van de groepsleden. Samen experimenteren ze met hun verschillende visies op het leven en muziek, tot een collectieve staat van gemoedsrust ontstaat die het publiek meesleept in een transformatieve rite.

 

ESINAM: ReBirth of Hope
23 juni – 17:00
@ Concertgebouw Brugge
‘t Zand 34, 8000 Brugge

 

Info & tickets

 

Credits

ESINAM: concept, zang & compositie + dwarsfluit, percussie & meer
Tutu Puoane: lead vocals
Louise van den Heuvel: bas & vocals
Wassa Kouyaté: kora & vocals
Sarah Van Impe: percussie & vocals
Een co-productie van MetX & Concertgebouw Brugge in samenwerking met KAAP

 

Voorafgaand aan de voorstelling in Concertgebouw Brugge vinden ook verschillende concerten doorheen de binnenstad en een gezamenlijk slotconcert op ’t Zand plaats in het kader van het participatieve luik Toope Ajoyo.

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief