MetX

Aftermovie Singing Brussels Marolles - 05/07/2022

Aftermovie Singing Brussels Marolles

18 koren, 2 fanfares, een zangparcours met 7 speelplekken en een groot slotconcert met 250 zangers en muzikanten aan de voet van het Justitiepaleis. Dit was Singing Brussels Marolles, een spetterende stadscantate in het kader van Fête de la Musique. Herbeleef zondag 19 juni via de aftermovie en reportage op BRUZZ!

 

Bekijk de reportage op BRUZZ

 

Let’s Zing Ensemble! Onder dit motto trakteerden koren uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel de bewoners en bezoekers van de Marollen op korte zangconcerten in de straten en pleinen van de wijk. Vervolgens nodigden Laïla Amezian, Olivier Thomas en Laurent Blondiau iedereen uit om met hen en meer dan 250 koorleden en muzikanten een groots participatief slotconcert te zingen onderaan het Justitiepaleis. Een onvergetelijke start van de zomer op de tonen van Marokkaanse Chaabi-muziek, vrolijke onomatopeeën en feestelijke fanfare arrangementen.

 

 

Singing Brussels Marolles is een co-productie tussen Bozar en MetX ism CC Bruegel en tal van andere partners in het kader van Fête de la Musique. Featuring: Laïla Amezian & Les Fatmas De Belgica + Sultanats B’net Chaabi, Olivier Thomas & N’Korâl, Laurent Blondiau & Bakanaï, La fanfare détournée, Couleur Vocale, Alameezo, Anaconda & Kubica, Les Choeurs du Petit-Ry, Stemmer, Sing & Smile, Tapalanote, Rolls Voice, Chorale Rissala, Malarazza, Brussels Brecht-Eislerkoor, Intersongs, la Chorale de la Vieille Chéchette, les Mignonnettes du Quartier Bruegel-Marolles en vele anderen.

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief