MetX

Projecten

Mâäk Kojo

Mâäk Kojo is een opwindend voodoo-, jazz- en dansproject met roots in Brussel en Benin. Twee verschillende muzikantenfamilies, enerzijds het Mâäk collectief rond Laurent Blondiau (BE) en anderzijds de familie Anagoko (BEN), smelten er hun repertoires en culturele tradities samen. Het resultaat: een fascinerende interactie tussen Westerse jazz en vodun-trance uit West-Afrika, met verrassende lichtelementen van Sam Mary (FRA).

Iedere keer wanneer ze samen optreden ontstaat een organische, gemeenschappelijke taal. De composities, met orkestraties van duo tot tutti, zijn zeer spontaan en geïmproviseerd, maar tezelfdertijd ook georkestreerd: elk element in het ensemble heeft zijn eigen specifieke melodische, harmonische en ritmische functies.

 

Mâäk Kojo trok al drie keer op tournee: in 2010, 2012 en recent in 2018 ter gelegenheid van 20 jaar Mâäk. In 2023 en 2024 plant het project opnieuw tournees doorheen Benin en Europa.

 

Info & booking

Koen Stynen – koen@metx.be

Artistieke coördinatie

Laurent Blondiau

 

Line-up
Bart Maris & Laurent Blondiau: trompetten

Jeroen Van Herzeele & Grégoire Tirtiaux: saxofoons

Michel Massot & Adrien Lambinet: tuba’s & trombones

+

Simplice Anato, Agla Chayemi Anagoko, Mahinou Kissinon Anagoko, Houedanou Anagoko, Vignon Maxime Anagoko, Jovence Joseph James, Bidossessi Stanislas Anagoko: percussie, dans & zang

Yiphun Chiem: dans

Sadky Goudou: styling & zang

+

Sam Mary: licht

Share this:

Artiesten

Agenda

Releases

Nieuws

Inschrijven op onze nieuwsbrief