MetX

Mâäk Quintet – Nine

Mâäk Quintet – Nine

Mâäk ‘Nine’
Genre: Jazz
Label: De Werf Records
Release: 2014

Het Belgische jazzcollectief Mâäk (vroeger Mâäk’s Spirit) staat bekend voor zijn nimmer aflatende honger naar muzikaal experiment. Het liefst gaat de groep grasduinen in folktradities van over de hele wereld en vermengt het die invloeden in zijn gekende hedendaagse jazzcocktail.

Denk maar aan het fel gesmaakte KOJO-project, waarbij ze de kruisbestuiving opzochten tussen jazz en traditionele West-Afrikaanse ritmes. Op hun vorige plaat “Buenaventura” (W.E.R.F.110, 2012) sloegen ze dan weer de handen in elkaar met een schare Hongaarse topmuzikanten.

Vandaag keert het collectief echter terug naar zijn roots. Geen XL-band, geen speciale gasten, maar de aloude formule van  het quintet met vier blazers en één slagwerker. Binnen het quintet vinden we dan ook stuk voor stuk klasbakken, die hun sporen reeds meer dan verdiend hebben op de (inter)nationale jazzscene. Trompettist en oprichter Laurent Blondiau, saxofonist JeroenVanHerzeele en tubaspeler MichelMassot mogen gerust tot de gouden generatie worden gerekend, die de Belgische scene de afgelopen twintig jaar heeft voortgebracht. De band wordt verder vervolledigd door twee buitenlandse muzikanten, die beiden reeds geruime tijd deel uitmaken van het collectief: de Franse saxofonist GuillaumeOrti en de Portugese drummer JoãoLobo.Line-up:
Laurent Blondiau: trompet
Michel Massot: tuba, euphonium
João Lobo: drums
Guillaume Orti: sax alto, sax soprano
Jeroen Van Herzeele: sax soprano, sax tenor

Info & orders:
sara@metx.be

Bestellen

Dit delen:

Projecten

Nieuws

Inschrijven op onze nieuwsbrief