MetX

Al-Karavan strijkt neer in Le Senghor - 05/08/2019

Al-Karavan strijkt neer in Le Senghor

Het project Al-Karavan is een reeks muzikale ontmoetingen die eer betonen aan de eerste generatie Marokkaanse migranten in België. Op 20 en 21 september streken de muzikanten neer in Etterbeek. Op het programma: Les Fatmas de Belgica, Laïla Amezian & Les Sheikhs Shikhats, Remork & Karkaba e.a.

Al-Karavan reist tussen Brussel en Gent. Van januari tot juni 2019 vond een eerste reeks ontmoetingen plaats, opgebouwd rond vier muzikale stijlen. Enerzijds het amateurkoor Les Fatmas de Belgica en het klassieke Boho Strings’ Quartet. Anderzijds de acht zangeressen van Les Sheiks Shiktas en enkele muzikanten uit de Belgische jazz- en wereldmuziekscène. Het resultaat is een feestelijke double bill die eer betoont aan de eerste generatie van Marokkaanse migranten in België.

Na eerdere optredens in De Centrale te Gent, streek Al-Karavan op vrijdag 20 en zaterdag 21 september neer in Le Senghor te Etterbeek. Ook MetX werkte mee aan het programma:

Vrijdag 20 september

  • – 20u30 Les Fatmas de Belgica & Boho Strings’ Quartet
  • – 22u00 MetX Jam Supreme met Laurent Blondiau & Michel Massot

 

Zaterdag 21 september

  • – 18u30 Remork & Karkaba
  • – 20u30 Laïla Amezian & Les Sheikhs Shikhats
  • – 22u00 DJ Bushra

 

Op de site van Le Senghor vind je meer info en het volledige programma.

 

 

Al-Karavan is een project van HalfmOon asbl & Krianza vzw in samenwerking met De Centrale, Le Senghor, Amarant vzw, UPA en MetX. Met de steun van het Cultureel Samenwerkingsakkoord Vlaamse gemeenschap en Franse gemeenschap, de Federatie Wallonië-Brussel-Promotie van Brussel, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest-Imago van Brussel, de Franse Gemeenschapscommissie en Darna.

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief