MetX

Fanfakids in ’t nieuw - 16/11/2020

Fanfakids in ’t nieuw

Er waait een nieuwe wind bij de Fanfakids. Sinds dit najaar worden de percussie-ateliers uitgebreid naar scholen in Molenbeek en de Marollen, oudgediende Jalel Vangoethem komt mee de omkadering verzorgen en zowel de kostuums als het logo van de groep ondergingen een grondige make-over.

De Fanfakids hadden zich het feestjaar voor hun 20-jarig bestaan wellicht anders voorgesteld… Bijna alle optredens en uitwisselingen met groepen uit binnen- en buitenland werden afgelast, net als de jubileumeditie van 20 jaar Zinneke Parade. Gelukkig waren er ook enkele positieve noten te horen.

Uitbreiding ateliers

Zo worden de percussie-ateliers dit najaar uitgebreid naar een aantal scholen en andere partners in Molenbeek en Brussel Stad. Naast de repetities van de gevorderden bij MetX, vinden er percussie-initiaties plaats bij IBO Verliefde Wolk, het jeugdhuis MJ88, de scholen Windroos, Ket & Co en Sint-Joris. Vanaf 2021 vinden er ook bij Urban Center Brussel ateliers voor 6 tot 12-jarigen plaats.

Jalel Belkir Vangoethem

Oudgediende Jalel Belkir Vangoethem komt deze uitgebreide werking van de Fanfakids mee in goede banen leiden. Als ex-Fanfakid -hij speelde er van 2008 tot 2014- en gediplomeerd jeugdwerker versterkt hij het team met de nodige muzikale en pedagogische bagage.


Nieuwe kostuums en logo

En als kers op de taart meten de Fanfakids zich ook een nieuwe look aan. Naast nieuwe kostuums ontworpen samen met Fauve Ryckebusch, creëerden ze onder begeleiding van graphic designer Elise Debouny ook een nagelnieuw logo.

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief