MetX

Fanfakids overzomeren op Caraïben en Sziget Festival - 19/06/2023

Fanfakids overzomeren op Caraïben en Sziget Festival

De Fanfakids verleggen deze zomer letterlijk en figuurlijk hun grenzen. In juli trekken ze samen met Brassbandschool Rotterdam naar Aruba en Curaçao voor een internationale uitwisseling met lokale jongerengroepen. En op 12 en 13 augustus spelen ze op het bekende Sziget Festival in Boedapest.

 

10-27/07 Internationale uitwisseling in Aruba & Curaçao
Ihkv het Erasmus+ programma reizen 8 tieners van de Fanfakids samen met 15 jongeren van de Brassbandschool Rotterdam (SKVR) naar de Caraïben. De gezamenlijke trip is een vervolg op eerdere uitwisselingen met SKVR op Reggae Geel (2019), in Bologna (2022) en tijdens ICAF Festival te Rotterdam (maart 2023).

 

 

Zowel in Aruba als in Curaçao zullen de jongeren samenwerken met lokale percussiegroepen en brassbands. Ze worden hierin begeleid door Yahya Choua en Zéphyr Zijlstra, 2 jonge trompettisten die zelf hun eerste stappen als muzikant hebben gezet bij de Fanfakids ea MetX groepen zoals Remork & Karkaba of Bakanaï.

 

12-13/08 Concerts @ Sziget Festival (Hongarije)
Half augustus trekt een 12-tal Fanfakids naar Boedapest. Een gemengde groep met 6-12 jarigen & tieners speelt er op het bekende Sziget Festival. Een uitgelezen setting voor de tieners om hun (internationale) bagage te demonstreren op het hoogste podium. En voor de jongsten om hun eerste strepen te verdienen als ambassadeurs voor de Brusselse jeugd!

 

Zin om een stukje mee te reizen? Enkele begeleiders en tieners uit de groep brengen doorheen de zomer verslag uit op Facebook Instagram.

Projecten

Inschrijven op onze nieuwsbrief