MetX

Zin om mee te doen met de Zinneke Parade 2022? - 24/02/2022

Zin om mee te doen met de Zinneke Parade 2022?

De Zinneke Parade vindt dit jaar plaats op 14 mei en staat in het teken van het thema “Trompe l’oeil”. Ook vanuit MetX doen verschillende groepen en artiesten mee. De Fanfakids vormen een zinnode met Kuumba en BBO, BRUiTAL werkt rond DIY percussie instrumenten en enkele MetX muziekmakers organiseren ritmische workshops voor blazers.

Workshopreeks HORN = DRUM

In maart en april organiseren saxofonist Grégoire Tirtiaux en trompettist Laurent Blondiau (Mâäk Quintet) ritmische workshops voor blaasinstrumenten. Tijdens vijf sessies delen ze handige tips en tricks met blazers die zonder (veel) voorbereidende repetities willen aansluiten bij percussiegroepen. Ideaal dus voor parades, manifestaties, jams e.a. gezamenlijke improvisatie momenten!

 

WAAR? MetX, De Lenglentierstraat 20 – 1000 Brussel

WANNEER? Do 10, 17 en 24 maart + woe 20 en 27 april (20-22u)

 

Deelname is gratis en open voor iedereen: zowel leden van reeds bestaande groepen als individuele muzikanten. Enige vereiste is dat je zelf je blaasinstrument meebrengt en minimale basistechniek hebt.

Interesse? Contacteer doris@metx.be

DIY percussie en ritmische blazers
Deelnemers van HORN = DRUM kunnen voor een eerste try out aansluiten bij de zinnode rond BRUiTAL. Hierin nemen Jo Zanders en Vital Schraenen o.a. artiesten en wijkbewoners uit La Louvière mee op sleeptouw. Ze bouwen samen DIY percussie instrumenten en ontwikkelen een participatief repertoire op basis van trance ritmes en soundscapes, waarop andere muzikanten(groepen) makkelijk kunnen aansluiten.

Meer info via vital@metx.be

Fanfakids + Brussels Bayou Orchestra + Kuumba
Ook de Fanfakids doen uiteraard mee met de Zinneke Parade. Ze hebben sinds hun oprichting tijdens de eerste editie in 2000 nog geen enkele editie gemist! Dit jaar werken ze samen met Laurent Vigneron en de muzikanten van zijn Brussels Bayou Orchestra. Verwacht je aan een mix van grootstedelijke ritmes en hot jazz uit New Orleans! Ook Kuumba, het Vlaams-Afrikaans huis in hartje Matonge zit mee in deze zinnode.

Meer info via fanfakids@metx.be

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief