MetX

Artiesten

Ilaria Orlandini

Biografie

Ilaria Orlandini is danseres, Shiatsubeoefenaar en docente. Met een diploma in DAMS (Discipline de l’art, de la musique et du spectacle) op de Universiteit van Bologna en EISA (European Iokaï Shiatsu Association) certificering, werkt ze als danseres voor verschillende choreografen in binnen- en buitenland. Ze creëert ook eigen projecten in samenwerking met andere kunstenaars. Zo leidt ze bij MetX de dans voor Bazzaria samen met Fanny Brouyaux en voor BRUiTAL met Alessya Luna Wyss.

 

Ze geeft ook les in hedendaagse dans en improvisatie aan mensen van alle leeftijden, waarbij ze dans als discipline combineert met sociale projecten. Dankzij de combinatie van oosterse gezondheidskunsten zoals Do-In en Shiatsu met dans en improvisatie, ontwikkelt ze een holistische benadering op het lichaam en het leven. Ze heeft al samengewerkt met het Huis van Culturen en Sociale Samenhang van Molenbeek, Raffinerie Charleroi Danse, CC Theux, CC Marche en Famenne, Escale du nord, Waq en Théâtre du Sursaut in de provincie Luxemburg.

 

 

Medeoprichter van het collectief ‘Bubble Dance Brussels’ eind 2020, deelt ze haar passie voor dans en improvisatie in de straten en andere openbare ruimtes van Brussel. Na haar eerste stappen bij MetX via het project Bakanaï, sluit ze in 2023 aan bij de MetX muziekmakers voor het Fête de la Musique in de Marollen. Sindsdien begeleidt ze de dansers van het multidisciplinaire collectief Bazzaria met Fanny Brouyaux en daagt ze de muzikanten van BRUiTAL uit samen met Alessya Luna Wyss en het collectief Karrakallas.

 

Foto © Arnaud Belen

Projecten

Agenda

Nieuws

Inschrijven op onze nieuwsbrief