MetX

Opendeurdag Nieuwland met Fanfakids & Karkaba - 22/09/2021

Opendeurdag Nieuwland met Fanfakids & Karkaba

Op woensdag 22 september vond in hartje Marollen de opendeurdag plaats van Brede School Nieuwland. Wij gaven er als partner ook een voorsmaakje van het naschools activiteitenaanbod bij MetX. Zo kon je er kennismaken met de Fanfakids + breakdancers van Urban Center Brussel en ons gnawa-opleidingstraject Karkaba.

 

Ateliers percussie met de Fanfakids @ Urban Center Brussel

Je kan er niet meer naast kijken: de Fanfakids en breakdancers van Urban Center Brussel groeien steeds meer naar elkaar toe. De eerste toenaderingen vonden plaats in het kader van de afgelaste Zinneke Parade in 2020 en het project Cosmogolem Connekt dit voorjaar. Sindsdien treden ze steevast samen op en geven enkele tieners van de Fanfakids workshops percussie op Nieuwland via Urban Center Brussel. Tijdens de opendeurdag konden kinderen hier al ‘ns van proeven tijdens initiaties van 14 tot 15u en 15u30 – 16u30, telkens gevolgd door een optreden.

 

 

Grootstedelijke mix van muziek en dans voor jong en oud

Daarnaast kon je op 22 september op Nieuwland kennismaken met een andere typisch Brusselse dans- en muziekcultuur. Ons gnawa-opleidingstraject Karkaba gaf er een gratis initiatieles. Deze traditionele muziek, dans en zang afkomstig uit Marokko, vermengt zich in onze hoofdstad naar hartelust met andere muziekstijlen. Gnawa-muzikanten Driss Filali en Mohamed Saïd Akasri gaven via deze initiatieles het startschot van hun gloednieuwe lessenreeks met Karkaba binnen de Muziekpublique Academy. Lessen vinden het hele schooljaar plaats op woensdagavond van 18u30 tot 21u. Inschrijven kan via muziekpublique.be

 

 

Naschoolse activiteiten en partnerwerking

MetX maakt al enkele jaren deel uit van de Brede School Nieuwland. Samen met andere partners uit dit netwerk versterken we de ontwikkelingskansen van de kinderen en jongeren die er naar school gaan. We doen dit al sinds 2019 met Urban Center Brussel, vanaf dit schooljaar bieden we ook een gezamenlijk aanbod met de Hoofdstedelijke Kunstacademie aan.

Projecten

Artiesten

Inschrijven op onze nieuwsbrief